"Είναι εκπληκτικό τί ανόητα πράγματα μπορεί κανείς να πιστεύει προσωρινά, αν σκέφτεται για πολύ μόνος του, ιδίως στην οικονομική επιστήμη". John Maynard Keynes (1936, The General Theory).

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Περιφερειακά νέα: Συστήματα Εναλλακτικών Συναλλαγών στη Σύγχρονη Ελλάδα



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η εργασία αυτή είναι μια σύντομη παρουσίαση διαφόρων σχημάτων που υπάρχουν σήμερα, Σεπτέμβριος 2010, στην Ελλάδα και των οποίων τα μέλη μπορούν να συναλλάσσονται χωρίς κανένα επίσημο νόμισμα. Η παρουσίαση καλύπτει παράλληλα νομίσματα, δίκτυα ανταλλαγής και διάφορες σχετικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εναλλακτικές συναλλαγές ή μη κυρίαρχες μέθοδοι οικονομικής δραστηριότητας.

Για να διαβάσετε την εργασία (σελίδες D27-31 του τεύχους), μπορείτε να αντιγράψετε το σύνδεσμο
http://www.ijccr.net/IJCCR/2011_(15)_files/06%20Sotiropoulou.pdf
ή να ανοίξετε το σχετικό σύνδεσμο στην αριστερή στήλη.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για τις εργασίες σας.Θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι ο παραπάνω σύνδεσμος δεν λειτουργεί οπως και καποιοι αλλοι.Επίσης οι αριστερά σύνδεσμοι παραπέμπουν σε εργασίες στα αγγλικά.Θα ήθελα μια επίσημη μετάφραση για να διαδοθούν ευκολότερα.ευχαριστώ.καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σύνδεσμος για το άρθρο διορθώθηκε - ευχαριστούμε! Ποιος άλλος σύνδεσμος δεν λειτουργεί; Διότι οι υπόλοιποι φαίνεται να λειτουργούν. Επίσης, οι εργασίες γράφονται απευθείας στα αγγλικά, αφού υποβάλλονται σε διεθνή συνέδρια. Υπάρχει ένα άρθρο στα ελληνικά, αλλά δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη. Η διατριβή θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά όταν περατωθεί και θα βρίσκεται δωρεάν στο διαδίκτυο όπως και τα υπόλοιπα κείμενα της έρευνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή